Menu
Your Cart

Ochrana osobních údajů

Jaké osobní údaje zpracováváme

Zpracováváme ty osobní údaje, které nám sami poskytnete.

Pokud si u nás např. objednáte zboží či služby, potřebujeme od vás údaje, které jsou v objednávkovém procesu označené jako povinné (jde především o vaše jméno a příjmení, doručovací adresu, fakturační adresu, e-mail případně telefonní čislo). Pokud bychom tyto údaje neměli, nemohli bychom vám zboží správně doručit, komunikovat s vámi, zaslat vám objednávku apod.

Při objednání zboží nebo služeb můžete vyplnit i nepovinné údaje. Ty nám pomáhají k lepšímu a efektivnějšímu splnění uzavřené smlouvy. Např. při vyplnění vašeho telefonního čísla vám můžeme zaslat informaci o doručení zboží apod. Nepovinné údaje nám poskytujete dobrovolně.

Pokud nám napíšete zprávu na některý z uvedených e-mailů nebo jiným způsobem nás kontaktujete, budeme vaše osobní údaje uvedené v této komunikaci také zpracovávat.

Vyplněním nepovinných údajů ve svém uživatelském profilu nám sdělíte i vaše jiné osobní údaje, jako jsou např. často používané doručovací adresy.

Osobní údaje, které zpracováváme automaticky

Při návštěvě naší webové stránky o vás můžeme shromažďovat určité informace, jako jsou např. IP adresa, datum a čas přístupu na naši webovou stránku, informace o vašem internetovém prohlížeči, operačním systému či nastavení vašeho jazyka. Můžeme také zpracovávat informace o vašem chování na našich webových stránkách, (např. Jaké odkazy na našich webových stránkách navštívíte, a který zboží je vám zobrazen). Informace o vašem chování na webu jsou však z důvodu vašeho maximálního soukromí anonymizované, a proto je ani sami nedokážeme přiřadit konkrétnímu uživateli, tj. konkrétní osobě.

Pokud přistupujete na naše webové stránky z mobilního telefonu či obdobného přístroje, můžeme zpracovávat i informace o vašem mobilním zařízení.

soubory cookies

CO JE SOUBOR COOKIE?

Jde o malý textový soubor, který vznikne navštívením každé webové stránky. Využívá se jako standardní nástroj pro ukládání informací o tom, jak jsou naše stránky využívány. Více informací o těchto souborech se můžete dozvědětZDEDokážeme tak odlišit (ne však identifikovat) jednotlivých uživatelů od sebe a přizpůsobit obsah konkrétním preferencím. Soubory cookie jsou důležité. Bez nich by prohlížení webu bylo mnohem složitější.

K ČEMUŽ SE COOKIES POUŽÍVAJÍ?

Cookies slouží k několika účelům. Na stránkách našeho internetového obchodu používáme tyto cookies:

Základní cookies (Předvolby a Zabezpečení):

  • Požadované nebo nezbytné pro stránky s přihlašováním a transakcemi.
  • Zapamatování přihlašovacích údajů a zjednodušení přihlašování.
  • Zapamatování stavu probíhající úlohy nebo postupu transakci.

Funkční cookies (Procesy a Analytics):

  • Analýza využívání sídla za účelem poskytování přizpůsobeného (personalizovaného) obsahu.
  • Analýza s cílem optimalizovat funkčnost.
  • Uložit obsah nákupního košíku / vozíku.
  • Umožnit třetím stranám sdílení na sociálních sítích.
  • Zajistit aby se webová stránka zobrazovala konzistentně.

Reklamní cookies (Inzerce a Stav inzerce):

  • Poskytovat nabídky nebo reklamy založené na zájmech.
  • Umožnit třetím stranám, aby poskytovaly reklamy založené na zájmech i na jiných stránkách než tohoto poskytovatele.
  • Umožnit sdílet stránky se sociálními sítěmi.
  • Umožnit posílat komentáře.

Poznatky z těchto cookies používáme i pro reklamní účely, kdy vám na základě těchto údajů můžeme zobrazovat reklamu i na cizích webových stránkách, kterou ve vztahu k vám považujeme za relevantní. Chcete-li mít kontrolu nad tím, jaké vaše analytické cookies zpracováváme, můžete použíttento přídavný modul od Googlu(Lze spustit pouze z počítače). Tento modul je dostupný pro následující prohlížeče: Microsoft Internet Explorer 11, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari and Opera.

JAK MŮŽETE OVLIVNIT, KTERÉ Z VAŠICH COOKIES BUDEME ZPRACOVÁVAT

Stačí používat některý z běžných internetových prohlížečů (např. Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome) se zapnutou funkcí anonymního prohlížení, která zabrání ukládání údajů o navštívených webech, popř. si v prohlížeči můžete ukládání cookies zcela zakázat v nastavení prohlížeče. Pokud však zakážete i zpracovávání technických a funkčních cookies, znemožníte tím fungování některým funkcí, které vám pomáhají. Zpracovávání analytických cookies z naší strany můžete mít snadno pod kontrolou, pokud budete používattento přídavný modul od Googlu, Který lze nainstalovat do vašeho internetového prohlížeče (lze jej nainstalovat pouze z počítače). Je dostupný pro následující internetové prohlížeče: Internet Explorer 11, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari a Opera. Vypnutím analytických cookies nám však bohužel podstatně ztížíte zlepšování našeho internetového obchodu.

Verze pro mobilní telefony resp. mobilní a obdobná zařízení

Pokud vstupujete na naše webové stránky z telefonu, tabletu nebo podobného zařízení, tak je pro tyto přístroje optimalizujeme. Vaše osobní údaje v takovém případě zpracováváme obdobným způsobem, jako v případě přístupu z počítače.

Proč shromažďujeme a zpracováváme vaše osobní údaje

          Vaše osobní údaje zpracováváme z těchto důvodů:

          • Nákup zboží a služeb: v první řadě zpracováváme vaše osobní údaje k tomu, abychom řádně vybavili a doručili vaši objednávku. Pokud nastanou jakékoli problémy, díky vašim osobním údajům víme, na koho se můžeme obrátit a koho kontaktovat.
          • Péče o zákazníky: pokud se na nás obrátíte s nějakým dotazem / problémům, musíme k jeho zodpovězení / vyřešení zpracovávat vaše údaje. V některých případech mohou být osobní údaje předány i třetím subjektům (např. Dopravci zboží).
          • Uživatelský účet: díky osobním údajům, které nám poskytnete ve svém uživatelském profilu, se vám zpřístupní řadu užitečných funkcí. Například vyplněním adresy doručení příp. fakturační adresy ve vašem profilu jsou tyto adresy ve vašem profilu uložené a při každé nové objednávce jednoduše v profilu zvolíte adresu, kterou potřebujete, aniž jste ji manuálně znovu vypisovali. Vámi zadané údaje přitom můžete kdykoliv změnit, a to s výjimkou e-mailové adresy, která slouží pro přístup k vašemu uživatelskému účtu.
          • Marketingová činnost:
            • E-mail marketing:e-mailové obchodní oznámení vám zasíláme na základě vašeho souhlasu. Z odběru obchodních sdělení se můžete snadno odhlásit tím, že si upravíte nastavení svého uživatelského profilu nebo nás kontaktujete prostřednictvím emailu dublez@dublez.com, případně v rámci marketingových emailů je možnost odhlásit z odběru přímo v zaslaném e-mailu. Pokud si vytvoříte více uživatelských profilů, v rámci kterých uvedete stejné kontaktní údaje (např. Máte několik účtů pro různé e-mailové adresy, ale telefonní číslo bude na všech účtech stejné), není možné z technických důvodů provést odhlášení z odběru obchodních zpráv pro všechny uživatelské profily na základě automatizovaných procesů. V takovém případě je na odhlášení se z odběru obchodních zpráv pro všechny uživatelské profily potřebné,abyste nás kontaktovali e-mailem nebo prostřednictvím kontaktního formuláře.
            • Marketingové soutěže: v některých případech může být výherce soutěže vyfocen, popř. natočený, případně jeho jméno může být zveřejněny, a to zejména z důvodu zvýšení transparentnosti našich marketingových soutěží. Toto zpracování osobních údajů provádíme na základě našeho oprávněného zájmu, který spočívá ve zvýšení věrohodnosti marketingových soutěží v očích ostatních soutěžících a ve zvýšení atraktivity těchto soutěží. Proti tomuto zpracování lze namítat tím, že nám napíšete emailovou zprávu na e-mail dublez@dublez.com.
          • Zlepšování našich služeb: pomocí historie vašich objednávek a chování na webu dokážeme nabídnout relevatnějšie nabídky dalšího zboží, např. příslušenství k zakoupeným produktům. Na některých místech tedy zobrazujeme takové produkty, které jsou přímo pro vás a odpovídají vašim potřebám a zájmům. K optimalizaci prvků na webu můžeme využívat i nástroje pro testování různých variant (tzv. A / B testování), Google Analytics, Facebook Analytics apod.
          • Zákaznické hodnocení zboží a služeb: poté, co u nás nakoupíte zboží nebo služby, můžete být požádáni o jejich ohodnocení. Hodnocení lze vložit i z vlastní iniciativy.
          • Uplatnění práv a právních nároků a kontroly orgánů veřejné moci: vaše osobní údaje můžeme také zpracovávat z důvodu, že je potřebujeme na uplatnění našich práv a právních nároků (např. V případě, že vůči nám budete mít neuhrazenou pohledávku). Dále můžeme vaše osobní údaje zpracovávat i z důvodu, že je potřebujeme pro účely kontrol prováděných subjekty veřejné moci az dalších obdobně závažných důvodů.

          Osobní údaje zpracováváme na těchto právních podkladech

          PLNĚNÍ A UZAVŘENÍ SMLOUVY

          Velkou část vašich osobních údajů potřebujeme k tomu, abychom s vámi mohli uzavřít kupní či jinou smlouvu ohledně zboží či služeb, které si u nás chcete zakoupit. Jakmile je smlouva uzavřena, tak vaše osobní údaje zpracováváme na to, abychom vám řádně doručili zakoupené zboží, popř. abychom vám řádně poskytli zakoupené služby. Na základě tohoto právního důvodu tedy zpracováváme především údaje fakturační a doručovací.

          OPRÁVNĚNÉ ZÁJMY

          Vaše osobní údaje používáme i na to, abychom vám poskytli relevantní obsah, tedy obsah, který je pro vás zajímavý. Na základě oprávněného zájmu takto zpracováváme zejména osobní údaje, které zpracováváme automaticky a cookies.

          Ze stejného právního důvodu vám jako našim zákazníkům můžeme zasílat e-mailové a SMS zprávy.

          MARKETINGOVÉ ZÁJMY

          Pro účely zasílání obchodních sdělení (e-mail marketing) zpracováváme vaše osobní údaje na základě vašeho souhlasu. Pokud si tyto marketingové emaily nepřejete dostávat, víte tuto možnost zajistit následovně:

          1. Upravíte nastavení svého uživatelského profilu v sekci Můj účet / Newsletter.
          2. Nebo se odhlásíte z odběru přímo v patičce e-mailu, kde je k tomu vyhrazená možnost zrušení odběru.
          3. Nebo nás kontaktujete prostřednictvím e-mailové adresy dublez@dublez.com.

          Předávání osobních údajů třetím subjektům

          V těchto případech předáváme vaše osobní údaje třetím subjektům:

          • Doručení zboží: vámi zvolený dopravce by vám nikdy nebyl schopen doručit objednané zboží, pokud bychom mu neodevzdali údaje, kam a komu konkrétně má zboží doručit. Tyto údaje dopravci předáme podle toho, jak je vyplníte v objednávce. Takto předané údaje zahrnují především vaše jméno a příjmení, doručovací adresu, telefonní číslo, na kterém vás může dopravce kontaktovat a pokud nebyl zboží uhrazen předem, tak i případně částku, kterou je třeba při převzetí zboží uhradit. Dopravce je ve vztahu k osobním údajům, které mu odevzdáme, oprávněn zpracovávat je pouze pro účely doručení zboží a pak osobní údaje neprodleně smazat.
          • Obchodní sdělení: v případě rozesílání obchodních sdělení (např. E-mailem či prostřednictvím SMS zprávy) nebo newsletterů můžeme k rozesílce e-mailových Sprache a SMS využít třetí subjekt. Tento subjekt je vázán povinností mlčenlivosti a vaše osobní údaje nesmí použít pro žádný další účel.
          • Státní orgány: v případě vymáhání našich práv mohou být vaše osobní údaje předány třetímu subjektu (např. Advokátovi). Pokud nám právní řád, nebo orgán státní moci (např. Policie ČR), uloží povinnost, abychom mu předali vaše osobní údaje, musíme tak učinit.

                  Jak dlouho vaše osobní údaje zpracováváme?

                  V první řadě budeme Vaše údaje zpracovávat po celou dobu trvání smluvního vztahu mezi námi.

                  Dále upozorňujeme, že ty osobní údaje, které jsou nezbytné pro řádné poskytnutí služeb, resp. pro splnění všech našich povinností, ať už tyto povinnosti vyplývají ze smlouvy mezi námi či z obecně závazných právních předpisů musíme zpracovávat bez ohledu na vámi udělený souhlas na dobu stanovenou příslušnými právními předpisy či v souladu s nimi (např. u daňových dokladů je touto dobou doba nejméně 10 let).
                  Údaje získané prostřednictvím uživatelského účtu či jiným obdobným způsobem, zpracováváme po dobu využívání našich služeb a dále obvykle 5 let po jejich zrušení. Následně jsou obvykle ukládány přiměřenou dobu pouze základní identifikační údaje a údaj o tom, z jakého důvodu byl uživatelský účet zrušen či údaje tvořící součást provozních záloh.

                  Kamerové záznamy standardně ukládáme po dobu 14 dní. Když však v monitorovaném prostoru dojde k protiprávnímu jednání, můžeme kontaktovat policii a předmětné záznamy orgánu (policie, soud apod.) Odevzdat. V takovém případě nejsou záznamy po 90-dnech mazány, ale z důkazních důvodů jejich uchováváme do pravomocného skončení věci.

                  Dále uchováváme vaše osobní údaje, které jste vyplnili při registraci a vyplnili v profilu. Pokud si nepřejete uchovávat tyto údaje, víte nepovinné údaje ve vašem profilu dobrovolně vymazat. Pokud si nepřejete v našem internetovém obchodě uchovávat Vaše osobní údaje v profilu, můžete nás požádat o zrušení účtu na našem internetovém obchodě na emailu dublez@dublez.com

                  Vzhledem k evidenci objednávek v systému internetového obchodu evidujeme v systému historii objednávek, které zahrnují i osoboné údaje zákazníků. Tyto údaje nevymazává kvůli evidenci.

                            Jaká máte práva v souvislosti s ochranou Vašich osobních údajů

                            Ve vztahu k vašim osobním údajům máte zejména právo kdykoliv svůj souhlas se zpracováním osobních údajů, právo opravit či doplnit své osobní údaje, právo požadovat omezení jejich zpracování, právo vznést nebo stížnost proti zpracovávání vašich osobních údajů, právo na přístup k vašim osobním údajům , právo požadovat přenesení vašich osobních údajů, právo být informován o porušení zabezpečení vašich osobních údajů a za určitých podmínek i právo na vymazání některých osobních údajů, které v souvislosti s vámi zpracováváme (tzv. právo být "zapomenut").

                                      Úprava, doplnění, oprava, přístup a výmaz osobních údajů

                                      ÚPRAVA A DOPLNĚNÍ:

                                      Své osobní údaje máte pod kontrolou především prostřednictvím vašeho uživatelského účtu (Můj účet> Upravit účet - Adresář - Newsletter). Můžete zde mazat, resp. měnit základní informace o vaší osobě a měnit nastavení ohledně zasílání obchodních sdělení (popř. z odběru obchodních sdělení odhlásit) apod.

                                      OPRAVA

                                      V případě, že se domníváte, že osobní údaje, které o vás zpracováváme, jsou chybné, nás můžete kontaktovat prostřednictvím e-mailové adresy dublez@dublez.com. Z důvodu urychlení opravy vašich osobních údajů a vašeho komfortu však doporučujeme upravit si své osobní údaje ve svém uživatelském profilu.

                                      PŘÍSTUP

                                      Můžete nás požádat, abychom vám zaslali přehled vašich osobních údajů, a to prostřednictvím tohoto odkazu.

                                      Současně máte právo na přístup k těmto informacím týkajících se vašich osobních údajů:

                                      • Jaké jsou účely zpracování vašich osobních údajů.
                                      • Jaké jsou kategorie dotčených osobních údajů.
                                      • Kdo kromě nás, jsou příjemci vašich osobních údajů.
                                      • Plánovaná doba, po kterou budou vaše osobní údaje uložené.
                                      • Zda máte právo požadovat od nás opravu nebo vymazání vašich osobních údajů nebo omezení jejich zpracování nebo vznést námitky proti tomuto zpracování.
                                      • Informace o zdroji osobních údajů, pokud jsme je nezískali od vás.

                                      VÝMAZ

                                      Dále můžete žádat, abychom údaje o vás vymazali (vymazání se však nedotkne dat na dokumentech, které musíme podle zákona uchovávat (např. Faktury či dobropisy). Pokud vaše osobní údaje budeme potřebovat pro určení, výkon nebo obranu našich právních nároků, může být vaše žádost odmítnuta (např. když za vámi evidujeme neuhrazenou pohledávku či v případě probíhajícího reklamačního řízení).

                                      S výjimkou případů uvedených máte právo na výmaz v těchto případech:

                                      • Osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly zpracovávány.
                                      • Odvolal / a jste svůj souhlas, na jehož základě byly údaje zpracovány a neexistuje žádný další právní důvod pro jejich zpracování.
                                      • Vznesl / a jste námitku proti zpracování os. údajů a máte za to, že při posuzování námitky vyjde najevo, že v konkrétní situaci převažuje váš zájem nad naším zájmem na zprac. těchto os. údajů.
                                      • Osobní údaje jsou zpracovány nezákonně.
                                      • Povinnost vymazání stanoví zvláštní právní předpis.
                                      • Osoba je mladší 16 let.

                                      Své právo můžete uplatnit prostřednictvím tohoto emailu: dublez@dublez.com

                                                vznesení námitky

                                                Některé vaše osobní údaje zpracováváme na základě našeho oprávněného zájmu (viz kapitola těchto podmínek nazvaná "Osobní údaje zpracováváme na těchto právních podkladech"). Pokud na vaší straně budou existovat konkrétní důvody, můžete namítat proti zpracovávání těchto vašich osobních údajů. Tuto námitku můžete vznést a odeslat na následující email: dublez@dublez.com

                                                          omezení zpracování

                                                          Pokud

                                                          1. popíráte přesnost vašich osobních údajů,
                                                          2. vaše osobní údaje jsou zpracovávány nezákonně,
                                                          3. my už vaše osobní údaje nepotřebujeme pro účely zpracování, ale vy je potřebujete pro určení, výkon nebo obranu vašich právních nároků,
                                                          4. nebo pokud jste vznesl / a námitky podle předchozího bodu,

                                                          tak máte právo na to, abychom omezili zpracování vašich osobních údajů.

                                                          V takovém případě můžeme vaše osobní údaje zpracovávat jen s vaším souhlasem (s výjimkou uložení či zálohy předmětných osobních údajů).

                                                          podání stížnosti

                                                          Pokud máte za to, že vaše osobní údaje zpracováváme protiprávně, máte také právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Budeme však rádi, pokud budete problémy řešit nejprve s námi. Vždy nás můžete snadno kontaktovat prostřednictvím našeho e-mailu dublez@dublez.com.

                                                          Tyto Podmínky ochrany osobních údajů včetně jejich součástí jsou platné a účinné od 25. 5. 2018.